onsdag 16. april 2008

Izziat- filmanmeldelse



http://www1.vg.no/film/film.php?id=7510

« «Izzat» er blitt et brutalt og usminket gangsterdrama fra Oslos underverden - action under høyt trykk og med skyhøy ekthetsfaktor.» Dette sier VG nett i sin anmeldelse av filmen Izziat.

Filmen «Izziat» gir et bilde av hvordan 3 små gutter fort omvandles til narkohandlere i Oslo, i et lite trygt miljø. Usminket og brutalt er det. Man blir presentert for farlige gutter der vold er en «god løsning», og det å komme seg ut av et gjengmiljø ikke går smertefritt. Mange eier ikke noen smerteterskel, og det kommer godt fram.

Vi får jo se blant annet en mann bli dengt med jernstang, som knekker leggene hans. De må ta livet av folk i gjengen som alltid hadde vært deres beste kompis.

Det ligger hele tiden et trykk over slik at vi sitter litt i spenning over hva som skjer videre. Det er spenning på den måten at du ikke er forberedt på hva det neste steget blir.

En skyhøy ekthetsfaktor er det òg. Eller, det er ihvertfall en ekthetsfaktor i den forstand, synes jeg, at det bygger opp om det man ofte hører fra gangsterverden. Vold, narkotika, illegale forretninger. I tillegg er regissøren selv pakistaner. Skuespillerne er selv pakistanere, og mange av de snakker urdu.

Ingen kommentarer: